background.jpg
bakgrund.png
 

oops! Jag lärde mig!

 
fe.png

OOPS! JAG LÄRDE MIG! är en tvådagarskonferens om informellt lärande och icke-formell utbildning.

• Vad – neurologiskt, socialt och pedagogiskt – är det som gör informellt lärande så effektivt? 

• Vad är den verkliga betydelsen av icke-formell utbildning i samhället? 

• Hur påverkar den arbetslöshet, social marginalisering, trygghet och innovationsgrad?

Civilsamhällets organisationer, rörelser och föreningar samlas tillsammans med beslutsfattare, tjänstepersoner och andra praktiker på konferensen OOPS! för att ta reda på detta genom workshops, föreläsningar och seminarier.

Inbjudna medverkande är en rad forskare och praktiker inom fältet som kommer att förmedla en djupare och faktabaserad insikt – så att vi kan skapa en gemensam kunskapsplattform för framtiden.

Kontakt: info@konferensenoops.org

Facebook: OOPS! Jag lärde mig!

 
 
background.jpg

PROGRAM OCH SCHEMA

 
 

• DAGSPROGRAM 1

Torsdag 17 oktober kl. 10.00-17.00

• KVÄLLSPROGRAM

Torsdag 17 oktober kl. 17.00-22.00

• DAGSPROGRAM 2

Fredag 18 oktober, kl. 09.00-13.00

I oktober presenteras ett detaljerat OOPS-schema med samtliga tider och programpunkter.

 
 
 

FÖRELÄSARE OCH MEDVERKANDE (FYLLS PÅ)

rosalinje.png
 
 
nadia.png

Konferencier: Nadia Jebril

Leder oss igenom denna konferens gör Nadia Jebril. En mångfacetterad talare, programledare och producent som alltid haft folkbildningen som sin röda tråd. Nu hör vi henne varje tisdagskväll i Sveriges Radios Karlavagnen. ”Frågan är ens bästa vän”, är Jebrils livsmotto.

Foto: Nina Kartal/Sveriges Radio


ove-och-johan.png

Johan Söderman och Ove Sernhede: “Orten kan! Ja, vad trodde du?”

Det där vi anar att vi vet. Om självorganisation, informellt lärande, upprättelse och mod. Johan Söderman har forskat om hiphop och kulturens betydelse för lärande och social mobilisering. Han är professor i Barn- och ungdomsvetenskap. Ove Sernhede är senior professor vid Göteborgs universitet. Han forskar främst om segregation, ungdomar och konstnärliga praktiker.

De båda är aktuella som medförfattare till boken ”När betongen rätar sin rygg – Ortenrörelsen och folkbildningens renässans.”

■ Tema: Samhälle | Torsdag 17 oktober


zayn.png

Zaynab Ouahabi: Metoder

Zaynab Ouahabi är nationell samordnare för “Gör din röst hörd”. Hur engagerar man sig i samhället? Drömmen om en inkluderande demokrati, språket som verktyg för makt, kvinnors och tjejers egenmakt över sina liv i samhället.

■ Tema: Metod | Fredag 18 oktober


inv.png

Invigningstalare: Pernilla Conde Hellman, Kulturdirektör Malmö Stad

Pernilla Conde Hellman hälsar välkomna till Malmö och OOPS! Hellman delar med sig av erfarenheter av deltagarkulturens betydelse. Om det gemensamma skapandet som kraftkälla för den enskilda individen och om hur engagemang är en absolut motor i en stads utveckling. Om en stad där gräsrotskulturen syns och tar den plats den förtjänar.


1bert.png

Bert Jonsson: “Den grå klumpen längst upp”

Vi lär oss hela tiden, oavsiktligt, omedvetet eller fokuserat. Forskningsprojektet ”Den lärande hjärnan” jobbar över vetenskapliga fält. Bert Jonsson leder projektet och i sin föreläsning ger han oss nycklarna till grundläggande inlärningsprocesser och kognitiva möjligheter, hur vi bäst faciliterar för lärande, oavsett om det sker i skolan, på jobbet eller på gatan.

Bert Jonsson är docent i psykologi och beteendevetenskap vid Umeå Universitet.

■ Tema: Hjärnan | Torsdag 17 oktober


Workshops och kvicka föreläsningar


bla.png

PLATS FÖR KONFERENSEN

 
 

STPLN är en unik mötesplats, makerspace och inkubator i Malmö. Här kommer konferensen OOPS att hållas under två dagar hösten 2019.

STPLN

Stapelbäddsgatan 3

211 75 Malmö

 
 
 

BILJETTER

  • Biljettpris: 2000 kr för hela konferensen

  • Begränsat antal platser

  • Biljett köps via Kulturcentralen

    I biljetten ingår: Två dagars seminarier, workshops och föreläsningar. Allt material. Lunch båda dagarna samt fika och förfriskningar. Ett kvällsprogram dag ett, med kultur, mingel och innovativa snacks. Dryck till försäljning. Resa och boende ingår ej.